Trekhaken

Trekhaak nodig?
Gaat u deze zomer met de caravan op pad of wilt u af en toe een fietsendrager gebruiken? Kies daar dan de juiste trekhaak bij.


Benieuwd naar de mogelijkheden?
Voer uw kenteken in.

Welke trekhaak heeft u nodig?
Als u een trekhaak wilt laten monteren, heeft u een aantal keuzes:

1) Soort trekhaak
Kiest u voor een vaste (permanente) trekhaak of moet deze afneembaar of wegdraaibaar zijn? Voor sommige type auto's zijn niet alle trekhaaksoorten geschikt. We selecteren alleen de geschikte trekhaken voor uw auto.

2) Soort kabelset
U heeft keuze uit een 7-polige of 13-polige kabelset. Een 7-polige set geeft alleen basisverlichting voor bijvoorbeeld fietsendragers. Op een 13-polige set is er ruimte voor een achteruitrijlicht en 2 voedingsdraden met bijbehorende massa-aansluitingen. De constante voedingsdraad wordt bij caravans gebruikt voor de binnenverlichting en/of koelkast. Afhankelijk van het type caravan wordt ook nog een geschakelde voedingsdraad benut. Let op: sommige fietsendragers (vaak voor e-bikes) hebben een elektrisch liftsysteem. Hiervoor is een 13-polige stekker noodzakelijk!

Vervoeren van E-bikes
Wilt u de trekhaak gaan gebruiken voor het vervoeren van elektrische fietsen op een fietsendrager? Controleer dan voor aanschaf van de trekhaak of de maximaal toegestane kogeldruk van uw auto toereikend is. Dit kunt u meestal vinden in het instructieboekje van de auto en wordt uitgedrukt in kilogrammen.

Houd er rekening dat een fietsendrager 15 tot 20 KG weegt en een elektrische fiets met accu gemiddeld 25 KG. Heeft u een elektrische fiets waarbij de accu voor vervoer verwijderd kan worden, dan scheelt dit circa 5 KG op het gewicht van de fiets.